ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ekfovismos-diadiktio

Εκτός από τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στην Ελλάδα και το φαινόμενο της διαδικτυακής βίας – εκφοβισμός στο διαδίκτυο. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, διατηρεί λογαριασμό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social media) ή διατηρεί – συμμετέχει σε blogs και φόρουμ με την ανάρτηση άρθρων, φωτογραφιών και σχολίων σε συζητήσεις.

Πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου, που απευθύνονται στα γραφεία ιδιωτικών ερευνών – ντετέκτιβ MEGA GROUP, δηλώνοντας πως είναι θύματα διαδικτυακών-ηλεκτρονικών εκφοβιστών. Μερικά παραδείγματα εκφοβισμού στο διαδίκτυο αφορούν στην ανάρτηση φωτογραφιών τους χωρίς την άδεια του κατόχου, σεξουαλική παρενόχληση μέσω μηνυμάτων, μηνύματα με αρνητικό, προσβλητικό ή και απειλητικό περιεχόμενο. Το φαινόμενο παρατηρείται με μεγαλύτερη συχνότητα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου καθώς είναι πιο συχνοί χρήστες του διαδικτύου. Υπάρχουν όμως και στους ενήλικες θύματα. Η δυσκολία εντοπισμού τους ξεκινάει από το γεγονός πως οι εκφοβιστές προχωρούν στις πράξεις τους ανωνύμως.

Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών – ντετέκτιβ MEGA GROUP αναλαμβάνουν την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των διαδικτυακών εκφοβιστών με στόχο την παύση του φαινομένου.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-10233528-34', 'auto'); ga('send', 'pageview');