ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

paidiki_kakopoiisi

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «η κακοποίηση ή κακομεταχείριση του παιδιού περιλαμβάνει όλες τις μορφές σωματικής ή συναισθηματικής κακής μεταχείρισης, σεξουαλικής παραβίασης, παραμέλησης ή παραμελημένης θεραπευτικής αντιμετώπισης ή εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς, η οποία καταλήγει σε συγκεκριμένη ή εν δυνάμει βλάβη που αφορά στη ζωή και την ανάπτυξη του παιδιού, στο πλαίσιο μιας σχέσης ευθύνης, εμπιστοσύνης και δύναμης».

Οι διαστάσεις του φαινομένου παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα σοκάρουν. Όσα περιστατικά παιδικής κακοποίησης καταγγέλλονται, καταλήγουν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι οποίες καλούνται να αποφασίσουν για την προστασία του παιδιού-θύματος. Εφόσον κριθεί υποχρεωτική η απομάκρυνση του παιδιού από το επικίνδυνο περιβάλλον, το παιδί μεταφέρεται σε κάποιο από τα νοσοκομεία παίδων προκειμένου να βεβαιωθεί η κατάσταση της υγείας του, με την ταυτόχρονη αναζήτηση χώρου φιλοξενίας, οι οποίοι ωστόσο είναι λιγοστοί, με αποτέλεσμα πολλά κακοποιημένα παιδιά να παραμένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία και το δράμα τους να συνεχίζεται βασανιστικά.

Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών – ντετέκτιβ MEGA GROUP, αναλαμβάνουν υποθέσεις παιδικής κακοποίησης σε συνεργασία με ειδικούς παιδοψυχολόγους, προκειμένου καταρχήν να εντοπιστεί ο δράστης και εν συνεχεία να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία με πρωταρχικό στόχο να απομακρυνθεί το παιδί από το περιβάλλον της κακοποίησης και να νοιώσει, όσο αυτό είναι εφικτό από ψυχολογικής πλευράς, ασφάλεια.